
PANCAKE DIN OVĂZ ȘI FRUCTE DE PĂDURE
Timp de prepare: 15 minute.
INGREDIENTE:
Fulgi de ovăz: 30g,
2 Ouă,
Sâmburi de nucă: 30g,
Praf de copt,
Esentă de rom sau orice alta esentă,
Brânza pilos de vaca 6,5% grăsime sau iaurt grecesc: 150g,
Fructe de pădure congelate: 50g,
Fulgi de cocos: 20/30 grame,
Indulcitor lichid non caloric.
Mod de preparare:
1. Amesteci in blender ovăzul, ouăle, sâmburii de nucă si praful de copt câteva secunde, apoi adaugi esenta pentru aromatizare.
2. Separat intr-un bol amesteci brânza cu indulcitorul lichid.
3. Într-o tigaie incinsă prepari un pancake, apoi îl lași câteva minute să se răcească și deasupra întinzi uniform brânza puțin îndulcită. Peste presari fructele de pădure si fulgii de cocos.

TIRAMISU DIN FULGI DE OVĂZ
Timp de preparare: 30 minute
INGREDIENTE:
Fulgi de ovăz: 150g,
Migdale sau nuca: 70g,
1 măr ras marunt,
2 ouă,
1 linguriță praf de copt,
100 ml orice tip de lapte,
1 linguriță esență de vanilie,
Brânză pilos de vaci: 400g,
Indulcitor,
1 cafea expresso simplă,
Pudră de cacao pentru pudrat.
Mod de preparare:
1. Amestecă in blender ovăzul cu migdalele până obtii o făină fină.
2. Apoi adaugă ouăle, mărul ras, laptele, îndulcitorul lichid, praful de copt pentru a obtine un amestec omogen cu o textură vâscoasă și bagă pe foaie de copt la cuptor la 180 grade, până se rumenește.
3. Separat amestecă brânza pilos cu îndulcitorul si esența de vanilie.
4. După ce s-a răcit blatul, taie-l in doua jumătați egale. Prima jumătate stropește-o cu cafea și apoi intinde un strat de brânză pilos.
5. Peste așează a doua jumătate de blat si la final intinde un nou strat de brânză pilos de vaci peste care presari cacao .
In aceasta rețetă sunt 5 porții.

LAMINGTONI CU COCOS
Timp de preparare: 45 minute
INGREDIENTE:
Fulgi de ovăz: 200 g,
Iaurt grecesc: 400 g,
Indulcitor,
Unt de cocos: 1 lingură,
Praf de copt: 1 lingurită,
Ciocolată neagră cacao 90%: 100 g,
Fulgi de cocos: 40g.
Mod de preparare:
1. Fulgii de ovăz sunt marunțiți prin blender apoi amestecați cu iaurtul, indulcitorul, untul de cocos topit și praful de copt.
2. Compozitia se bagă la cuptor 30 minute pe foaia de copt, până se rumenește, apoi lasă-l să se răcească si taie-l in bucăti simetrice.
3. Peste aceste bucăți toarnă ciocolata topită amestecată cu o linguriță de unt de cocos topit desemenea.
4. Și apoi presari fulgii de cocos, trebuie pusă la frigider până se intărește glazura.

PRĂJITURA RAHU
Timp de preparare: 25 minute
INGREDIENTE:
Ouă: 4,
Cacao : 50 g,
Amidon porumb: 20g,
Brânză cremoasă pilos: 400g,
Gelatină: 20g,
Îndulcitor.
Mod de preparare:
1. Se bat albușurile bine păna devin spumă apoi adaugi câteva picături îndulcitor. Separat amesteci galbunușurile cu amidonul și cacao și după ce s-au omogenizat le adaugi peste spuma de albuș . Torni totul intr-o tavă pe hartia de copt și bagi la cuptor 15 minute la 180 grade.
2. În timp ce se coace blatul, amestecă brânza cu indulcitorul și gelatina pe care o dizolvi prima data in apă rece și după căteva minute o pui la încălzit in baie de apă dar nu mai mult de 60 grade să aiba apa . Când o amesteci cu brănza , gelatina să fie rece și deja incheghată.
3. Odată copt pandișpanul îl lași sa se răcească și il tai pe lungime..intre cele două părți adaugă brânza si apoi lasă-l la rece câteva zeci de minute.

PASTE KONJAC CU PIEPT DE PUI ȘI CIUPERCI
Timp de preparare: 25 minute
INGREDIENTE:
Piept de pui: 200,
Paste Konjac : 300,
Ciuperci uscate,
Ardei galben,
Ardei roșu,
Usturoi,
Susan,
Ulei de cocos,
Sare, boia arde, lemongrass, ghimbir ras.
Mod de preparare:
Taie pieptul sub formă de fâșii. Apoi îl condimentezi cu sare, ghimbir ras, sare, lemongrass și îl pui într-un oak deja încins și uns cu puțin ulei de cocos. Apoi adaugă ciupercile tăiate și ardeii și lasă-le să scadă până devin fragede. Apoi adaugă pastele de konjac și puțină apă fierbinte și mai lasă-le câteva minute la scăzut. La final adaugă susanul, boia si dacă mai este cazul sare.

RAFFAELO DIN FULGI DE OVĂZ ȘI MERIȘOARE
Timp de preparare: 15 minute
INGREDIENTE:
Fulgi de ovăz: 40g,
Merișoare dezhidratate sau stafide: 20g,
Sâmburi nucă: 30g,
Fulgi de cocos: 30g,
Iaurt grecesc 10% grăsime: 150/200 g.
Îndulcitor lichid.
Mod de preparare:
1. Într-un bol înalt, amestecă ovăzul, merișoarele, sâmburii de nucă cu iaurtul și câteva picături îndulcitor lichid, astfel încât să obții o compoziție destul de solidă.
2. Cu o linguriță formează bile de ovăz pe care le tăvălești apoi prin fulgii de cocos. Le poți servi pe loc sau le lași câteva ore la rece.